Laster inn..

Nyttig informasjon

Ruter

Om man bestiller plass som enkeltpassasjer seiler man dit kapteinen og resten av de ombord ønsker at man skal seile. For å få full frihet til å kunne velge rute selv må man booke hele båten, se booking > vilkår.

Bagasje

Når man bor i båt er det praktisk å unngå kofferter, men heller pakke i bagger som er lettere å oppbevare og gjør mindre skade om det skulle falle ut av køya.

Hva bør jeg ha med meg?

Kort sagt, minimalt. Jeg bruker kun shorts og t-skjorter.  Aldri langermet eller jeans. Sandaler brukes hele tiden men om man ønsker å gå litt turer til fossefall eller tilsvarende så kan et par joggesko være greit. Hodeplagg anbefales. Regntøy bruker jeg ikke. Badeshorts, bikini/ badedrakt brukes mye.  Jeg pleier å si. Pakk det du vil ha med. Ta ut 2/3 og du har mer enn nok med deg “Alle” har for mye med seg.

Jeg har som beskrevet noen dykkemasker og svømmeføtter. Minibank: På Martinique så brukes det euro. På de andre øyene sydover så brukes det Østkaribisk dollar (Eatern Caribbian dollar) EC dollar. Kursen er fast i forhold til en amerikansk dollar som gir 2,7 EC. En EC er ca 3 kroner.  Det er minibank på de fleste øyene. Butikker tar helst ikke kort

Transport

Sjekk gjerne reisen med flere tilbydere for å finne de rimeligste flybillettene. Jeg har kontakt med en som kjører taxi og han gir best pris fra flyplassen og til fergeleiet. Fergen tar en kort time over til Bequia der jeg holder til.

Til Karibien kan det lønne seg å finne flybilletter fra Amsterdam, Paris, London eller andre europeiske storbyer, for så å kjøpe billett separat videre derfra.

Nyttige lenker for transport:
Flybilletter: Flybilligst, Norweigan, Momondo, Ryanair, Finn, Expedia, KLM, Jetcost, Skyscanner, Dohop, Olympic, SAS
Ferge i Poros: Hellenic