Laster inn..

Div. tips. Mat, rengjøring, båt, helse

bilde helse - omsorg

«Helse”-tips: Mot mygg: Del en lime og stikk mange nelliker i begge. Sett frem. Fucidin + zinksalve blandes. Brukes på sår.Zyrtec-piller mot kløe. Sjøsyke: Spise ingefær. Stå til rors. Sove. Sea Band Akupressurarmbånd. Scopoderm-plaster settes bak øret.

Image result for frukt bilde

Mat: Snu eggekartongen ett par ganger i uken og eggene holder lenger. Kjøpe egg, frukt og grønsaker som ikke har vært avkjølt. Uvaskede egg skal holde lenger. Smøre inn egg med vaselin eller matolje hjelper også. Epler skal ikke lagres sammen med annen mat. Akselerer modningen. Bølgepapp og ananasblader er tilholdssted for kakerlakker. Ikke ta dette ombord. Senk bananklaser ned i sjøen en god stund for å drukne innsekter som edderkopper og kakerlakker. Kjøper du en klase med bananer modnes nesten alle samtidig. Bruk av vakumpakker gjør at maten holder mye lenger. Legg laurbærblad i alt mel, og pastapakker. Da slipper dere melbille og andre kryp. Montere vannfilter og i tillegg montere kullfiberpatron på kaldtvannslangen til oppvaskkummen. Et lite tips: Vanskelig å helle om det er store bølger? Hold kopp i en hånd og flasken i den andre. Hold flasken i lengderetningen av båten.

Image result for Rengjøring bilde

Rengjøring:-Tette sluk: Skru på varmtvann. Bland bakepulver (baking powder) og salt. Hell dette i vasken. Hell deretter på varm eddik. Skyll etter med varmt vann. Rengjøring av stekeovn: Bland bakepulver og vann. Smør dette utover. Spray på eddik…Tørk av. Natron og eddik sammen tar det meste. Eddik tar kalk. Zalo og eddik på sprayflaske tar bort mye. Rengjøre tette motordeler, bruk eddik. Poler/wax badet om det er i plast. Lettere å rengjøre senere. Matolje i manuelle toaletter som går tregt. Ulempen er at sandkorn kan feste seg og slipe innvendig i pumpehuset. Beste er å demontere og smøre fett på pumpehuspakningen. Den spm er festet nederst på håndtaket du pumper med. Mugg og jordslag: Muggflekker: Gni på en blanding av salt og sitronjuice på ting og tekstiler som har fått muggflekker. Heng ut i solen for å tørke. Rens nøye med vann. Det skal hjelpe å legge f.eks. kalesjen i sjøen over netten ved jordslag.

Image result for harald finnsjø nrk

Båt:-Natemasse som tåler varmen: Simson MSR Bostik. Oksalsyre fjerner gulning av skrog. Røres ut i varmt vann. Legges på med svamp. Skylles av etter noen få minutter. NB! Beskytt øynene og hud. Billigst på Felleskjøpet. Apoteket har også. 1 kg holder i mange år. Lapp gummijolla med Tek7 som har samme farge som jolla. Pump opp jolla. Bland litt såpe og vann. Dypp svampen i vannet og påfør såpevannet på båten. Det bobler der hullet er. Merk av med tusj. Puss litt med sandpapir. Vask med aceton. Tapp ut luft av jolla så det ikke er noe særlig lufttrykk. Ta litt Tek7 på fingeren og påfør litt på hullet. La tørke. Ferdig. Ingen lapp trengs. Ikke mal over zinkanoden. Bruk heller ikke stålbørste for å gjøre den ren. Bruk sandpapir. Silicon på pakninger til vinduer.

Billige nettsider:-Kjøpe led-pærer, USB-ladere og ledninger etc. på miniinthebox.com aliexpress.com ebay.com amazon.com alibaba.com