Laster inn..

Motor. Før og etter oppstart

Daglig og månedlig pleie av motor

  1. Før oppstart.

Peil olje på motor og gir.(Girolje sjekker jeg ikke hver gang) Om du har glass under dieselfilteret, se etter vann eller smuss her. Sjekk også om det har lekket olje eller vann under motoren. Sjekk at det er vann i ekspansjonstanken. Det skal være mellom de to strekene. Om ikke etterfyll opp til det nederste merket. Ikke mer. Vannet skal ha mulighet til å ekspandere. Om du har kilerem (vifterem) så skal denne maks kunne vris 90 grader med to fingre. Om du får vridd den lenger stram kileremen. Sjekk at du har nok diesel/bensin. Sjekk, rensk sjøvannfilteret.

  • Etter oppstart.

Sjekk at vann kommer ut sammen med eksosen. Når du øker turtallet skal ladelampen slukke. Under gange sjekk etter olje og vannlekkasjer.

  • Videre vedlikehold

Impeller byttes etter behov. Mange bytter en gang i året. Tas ut og ser om det kan være sprekker. Om det er det er det viktig å bytte. Ellers kan gummirester vandre rundt i kjølesystemet og stoppe sirkulasjonen. Dieselfilter bytter også de fleste en gang i året, men man kan vurdere. Hvor mye har motoren gått? Hvordan er dieselkvaliteten jeg kjøper? Kan tanken være rusten innvendig og skape rusk? …….

  • Nyttige tips

Ta mye bilder av motor og annet. Ta bilde av gasswire med tommestokk i bakgrunnen. Da kan du finne ut hvor den skal være om den slakker seg, sklir eller ryker. Ta bilde av ledningene som går til rele. Disse kan falle av. Hvem hører til hvor? Motornummer og andre opplysningsplater på motor. Disse blir borte etter hvert. Ta bilde av oljefilter og dieselfiltrene. Da er det lettere å finne tilsvarende når du er i butikken. Jeg har også bilder av thruster og ankervinsjmotor. Sikringsskap med alle ledninger.

Bilder har hjulpet meg mange ganger. Særlig når min båt ligger i Hellas og jeg kjøper deler når jeg er i Norge. Ta masse bilder og lagre dem flere steder. Last ned detaljerte tegninger av motor med motordelnummer. Mye lettere å bestille deler. Kan også være til hjelp når man mekker selv da det kan vise hvordan delene er satt sammen.

Jeg er ingen spesialist på dette. Du må selv finne ut hvordan din båt skal behandles. Jeg har sikkert glemt noe her.