Laster inn..

Seilingsområde

Når sluddet ligger rett i luften og drømmen om palmestrender vokser til et skrik i skallen: Vit da at løsningen finnes!

Ca. 7000 øyer, holmer og skjær spredd utover 13 selvstendige stater og et antall mer eller mindre selvstendige kolonier.

Du kan oppleve rolig, turkisblått vann som plasker mot skroget, mens store stimer med eksotiske fiskearter svømmer like under havoverflaten ved båten. Overalt kan man se kritthvite sandstrender omkranset av palmer og livlige strandbarer. Andre øyer er ubebodde, og ligger derfor og venter på å bli utforsket.

De mange solrike og varme dagene, den stabile passatvinden, lite strøm, lite tidevannsforskjell, og hundrevis av ankringsmuligheter, gjør seilingen i Karibien svært behagelig. I tillegg er farvannet svært beskyttet av øyene rundt, man seiler fra paradis til paradis hele ferien. Ideelt for seilere uten mye erfaring – og for den som blir lett sjøsyk

Det karibiske kjøkkenet er variert med påvirkning fra både europeernes kolonialisering, fra Afrika og den opprinnelige indianerkulturen. Kjøkkenet er robust, mettende og krydret med alt fra chili til kanel, muskat og ingefær. Salt fish er en standardvare i hele Vestindia, på lik linje med curryen som kom til Karibia med indere. Generelt serveres det mye fisk, geit og kylling samt mer tradisjonelle retter som dumplings, maissupper og griseføtter kokt i buljong.

Den som vil oppleve å sove ute under palmene på en strand, vil få rike anledninger til det underveis. Vil du heller forsøke Robinson Crusoes tilværelse, setter skipperen deg av på en øy med et par palmer som du så i filmen «Pirates of the Caribbean». Skipperen plukker deg opp dagen etter.

Ønsker du å lese mer prøv Chris Doyles ulike guidebøker om seiling i Karibia: The Sailors Guide tothe Windward Islands og The Cruising Guide totheLeeward Islands tar opp det meste du trenger å vite for å få en vellykket seilas i Karibia, og kommer etter størst sannsynlighet til å være bibelen om bord på båten.

https://fredolsentravel.no/wp-content/uploads/2018/11/Karibien-123.jpg

Båten seiler med utgangspunkt fra Bequia (google maps) Det er direktefly i fra Heathrow, London

Vi starter opp på Bequia og seiler etter deres ønske, men mitt forslag er å besøke øyene St Vincent, Bequa, Mustique, Mayreau, Tobago Cays og Union Island. Alle øyene er fantastiske.

En nordlig rute til Martinique og Guadeloupe er også mulig om flertallet ønsker det. Men jeg må innrømme at jeg er best kjent sydover og kjenner dermed de fineste plassene og mange av lokalbefolkningen nå etter hvert.